Acasă Micro recenzii The princess saves herself in this one | Micro recenzie de carte

The princess saves herself in this one | Micro recenzie de carte

de andreeachiuaru
0 comentariu

The princess saves herself in this one a fost acea carte pe care am văzut-o peste tot. Deși am intuit că nu e neapărat un must-read în sensul clasic al cuvântului, faptul că e un volum de poezie de nici 200 de pagini m-a convins să-i dau o șansă. Am comandat-o de pe Okian și imediat ce a venit m-am pus pe citit. Am terminat-o în dimineața în care am început-o. Cum mi s-a părut lectura overall poți afla mai jos.

Despre ce e The princess saves herself in this one?

The princess saves herself in this one e un volum de poezie care face parte dintr-o serie mai mare. Deși am aflat abia după ce am terminat de citit că volumele scriitoarei sunt traduse, aș recomanda lectura în engleză. Pentru că poeziile Amandei Lovelace seamănă mult cu citatele pe care le găsim pe instagram. Nu-ți trebuie un nivel avansat de engleză ca să înțelegi tot. În plus, cred că nu ar suna la fel de bine traduse. E doar o opinie, desigur.

 

Volumul abordează mai multe teme specifice adolescenței, dar include și povești personale ale autoarei. De la clasicele suferințe din dragoste și până la subiecte mai sensibile cum sunt self-harm și înfometarea. Însă autoarea mai dezvăluie în carte și aspecte despre relația cu mama ei. De la relația proastă, lipsită de comunicare și până la moartea sa. Nu e un subiect ușor de abordat, sunt convinsă.

Ce mi-a plăcut la carte?

Am marcat vreo două poezii și atât. Pentru că, per total The princess saves herself in this one mi s-a părut o carte care mi-ar fi plăcut mai mult dacă o citeam la 14-15 ani.

Ce nu mi-a plăcut la carte?

Nu mi se pare că Amanda Lovelace are propriu-zis un talent de scriitoare. Eu am comparat foarte mult volumul ei cu cele ale lui Rupi Kaur – Milk and honey și The sun and her flowers care mi-au plăcut mult mai mult. Niciuna nu e poezie în adevăratul sens al cuvântului, ci mai degrabă o colecție de citate. Însă absolut toate textele Amandei Lovelace seamăna cu textele unei fete de cel mult 16 ani. De aceea dacă aș fi fost eu în măsură să decid dacă merita publicată sau nu cartea asta, aș fi spus că nu. Amanda Lovelace poate se pricepe de minune să scrie caption-uri pentru instagram și poate că vor fi și sunt multe adolescente care se vor regăsi în povestea ei, însă asta nu e suficient pentru o carte.

Cui o recomand totuși?

În mod clar nu aș recomanda-o cuiva care are mai mult de 16 ani. Deși unele probleme nu au legătură doar cu vârsta adolescenței, maniera în care autoarea le tratează face din cartea asta una pentru adolescenți. Mi se pare totuși un cadou bun pentru o adolescentă care trece prin momentele menționate mai sus pentru că volumul de poezii al Amandei Lovelace are totuși acel rol de „pansament” pentru cineva care s-ar putea regăsi.

Dacă vrei să o citești sau să o faci cadou, o găsești aici. Îți recomand și pachetul Milk & Honey + Amanda Lovelace.

Arată-le și prietenilor:

S-ar putea să-ți placă și:

Spune-mi părerea ta:

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest blog folosește cookies pentru a personaliza conținutul pe care ți-l arată și pentru a contoriza numărul de vizitatori care accesează articolele. În regulă Află mai multe