Acasă Alte ideiViața în București [locuri] Unteatru – un spațiu neconvențional pentru piese bune și citit

[locuri] Unteatru – un spațiu neconvențional pentru piese bune și citit

de andreeachiuaru
2 comentarii

Săptămâna trecută s-a întâmplat a treia ediție Zilele unteatru. Teatru pe care l-am mai vizitat acum câțiva ani și la care m-am gândit să revin. Și mi-a plăcut atât de mult cum arată spațiul unteatru încât m-am decis să vă povestesc și vouă.

Nu sunt fană a sălilor de teatru clasice. Genul acela prea mari, prea rigide, prea bătrânești în care te simți prost dacă te miști un centimetru mai în stânga, să nu-l deranjezi pe vecinul și nu poți să tușești de teama ecoului.

Unteatru – un loc în care merită să vii pentru o piesă sau doar ca să citești ceva

Așa se face că m-am îndrăgostit de unteatru. E genul acela de spațiu relaxat, cu un bar drăguț la care vreau să mă întorc pentru o lectură și poate câteva poze pentru instagram. M-a cucerit iremedabil spațiul pentru că are aerul acela de loc cu o poveste. Mi s-a părut că aici oamenii nu se grăbesc. Că nu e loc de rigidități și poți să bei o bere sau cafea și să stai la povești.

La fel a fost și piesa la care am nimerit – Vârstele lunii. Mi-a amintit de o proză scurtă potrivit de lungă și care te pune pe gânduri cu privire la viață, prietenie, moarte. Mi-a amintit, într-un fel, și de prietenia dintre Lila și Lenu din tetralogia napoletană, despre care vă povesteam aici. Deși, recunosc, nu-i neapărat loc de asemănări în ceea ce privește piesa asta de teatru și cărțile.

Din păcate, însă, n-am ajuns la mai multe dintre zilele de sărbătoare. Însă, sunt convinsă, unteatru e la fel de primitor și în alte zile. Sfatul meu e să consultați programul de aici, să vă alegeți piesa și să-i dați o șansă. Sau, de ce nu, să vă luați o carte în geantă și să mergeți să citiți cât beți o cafea sau un pahar de vin.

Iar dacă vă interesează mai multe despre concept sau doar vreți să răsfoiți site-ul, intrați aici.

 

Arată-le și prietenilor:

S-ar putea să-ți placă și:

2 comentarii

Ioana Soare 31 iulie 2018 - 11:05

Ce draguuuuț! Se simte entuziasmul cu care scrii, se vede că ți-a plăcut acolo!

Uite, să știi că mie îmi place și la teatru, cu sala aceea mare și rigidă, locurile incomode și tot tacâmul. Mi se pare cumva un loc încărcat de mesaje, de povești, de mii și mii de oameni care i-au trecut pragul și au trăit la unison sentimente comune. Am așa impresia că intri acolo și automat nu ești singur.

O zi frumoasă Andreea, te pup!

răspunde
andreeachiuaru 31 iulie 2018 - 12:20

Mulțumesc tare mult! eu prefer oricand un teatru mai relaxat. Altfel, îmi plac clădirile în sine, poveștile din spatele lor etc. Însă nu mă simt comod să petrec 2 – 2,5 ore acolo. Pupici, Ioana!

răspunde

Spune-mi părerea ta:

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest blog folosește cookies pentru a personaliza conținutul pe care ți-l arată și pentru a contoriza numărul de vizitatori care accesează articolele. În regulă Află mai multe