Acasă Călătorii 5 lucruri despre vacanța noastră în Verona

5 lucruri despre vacanța noastră în Verona

de andreeachiuaru
4 comentarii

Verona a fost penultima oprire din luna noastră de miere. După o vacanță de 8 zile în care am pornit din Milano și ne-am întors tot acolo. Pentru mai multe detalii despre cum ne-am planificat vacanța, puteți citi articolul în Italia cu trenul. Am ales Verona pentru că am văzut demult un film romantic numit Letters to Juliet și a fost unul dintre orașele despre care m-am documentat puțin când a venit vorba despre ce avem de făcut/vizitat. Dar a fost perfect pentru că asta ne-a dat voie să rămânem surprinși de frumusețea Veronei.

Verona nu e doar „orașul cu balconul Julietei”

Cum ziceam, primul meu contact cu Verona a fost filmul Letters to JulietAșa că am fost surprinsă plăcut să văd cât de frumos e orașul de fapt. Aproape că mi-a părut rău că am stat doar o zi pentru că, deși e un oraș mic, e o adevărată plăcere să colinzi fără țintă pe străzile lui.

Dacă sunteți pasionați de fotografie, să știți că e plin de locuri care dau super bine pe instagram. Deci asigurați-vă că aveți telefoanele încărcate.

De fapt, „balconul Julietei” este foarte over-rated 

Ironia face că balconul Julietei nu ne-a plăcut deloc. Imaginați-vă o curte în care pot încăpea cam 30 de oameni fără să se calce pe picioare, dar în care sunt lăsați 150. Deși în oraș, per total, nu era foarte aglomerat, curtea era neîncăpătoare. Stăteai la rând ca să intri, stăteai la rând ca să faci poze, stăteai la rând ca să ieși. În plus, totul în jur era setat pe făcut profit. Un lacăt costa între 5 și 10 euro, să urci în balcon mai costă undeva la 8 euro, să-ți facă cineva poză de jos costa în plus etc. Pentru noi a fost 100% ceva ce am bifat. Dacă sunteți curioși cum arată, am filmat puțin aici. (tap next până spre final)

nu sunt sigură dacă toate bilețele alea erau cute sau scârboase, cert e că nu le-am atins

Verona e mai ieftină decât alte orașe din Italia în care am fost noi

Am ajuns mai devreme decât ora de check-in așa că, după ce ne-am lăsat bagajele, ne-am orientat spre o terasă. Ne-am luat un espresso și un cappucino și am plătit sub 3 euro pe ele. Fără service fee, ba chiar am primit și alune din care să ronțăim. A fost o mare uimire pentru că abia ne întorseserăm din Veneția unde am plătit 5 euro pe un cappucino și 8 euro pe fee-ul de servire pentru el.

Am descoperit mai târziu că prețurile chiar sunt mai mici decât în alte orașe din Italia (compar aici mai ales cu Florența și Veneția). Spre exemplu, pe semnele de carte din Verona am dat 0.30 euro, în timp ce în Florența am dat 2 euro pe unul. Povestea se aplică și la mâncare/băuturi. Însă, ca în orice oraș, prețurile sunt mai mari în zona centrală. Noi am mâncat paste cu 8 euro porția la câțiva pași de intrarea în centru, însă am văzut paste și cu 18 euro în apropierea obiectivelor turistice.

Apropo de lucruri pe care nu le-am văzut. Cât am stat în Verona nu am găsit supermarket-uri. Nu știu care e explicația, dar deși erau zeci de cafenele la rând, nu am găsit un chioșc de unde să luăm o sticlă de apă.

Cel mai prețios sfat: pierde-te printre străduțe și dă-ți timp să te bucuri

În Verona, nu ai nevoie de transport în comun. Nici măcar nu e nevoie să stai chiar în centru, pentru că vei fi oricum aproape de tot ce e interesant de vizitat. Nu te-aș sfătui să-ți faci un traseu (dar dacă vrei s-o faci, îți recomand aplicația visit a city, despre care am scris aici). Pierde-te printre străduțe, pur și simplu. Orașul are un vibe aparte și nu e așa aglomerat ca alte orașe din Italia (sau a fost de vină faptul că am fost noi lunea). Absolut tot ce am descoperit în Verona, de la un castel la un râu și până la balconul Julietei le-am descoperit la pas.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by full-time reader 📚 (@andreea_chiuaru) on

Dacă ești fan shopping, ar fi bine să știi că în oraș este și un Primark

M-am îndrăgostit de Primark la Berlin, în iulie. L-am descoperit absolut întâmplător și primul gând a fost: „ăsta e magazinul acela din care zic bloggerițele că îți poți lua haine faine și cu prețuri mici”. Nu prea aveam așteptări atunci, la Berlin, dar la Verona am avut. Așa că, imediat ce am planificat orașele în care mergem am dat un search după „Primark Italy” să văd ce găsesc. Nu m-am uitat foarte bine unde sunt, dar am reținut Florența și Verona. Ne-am propus să mergem la cel din Florența, doar că, spre deosebire de București unde fiecare cartier are mall-ul lui, în orașele din Italia unde am fost noi, centrele comerciale sunt la ieșirea din orașe. Așa că ne-am reorientat spre cel din Verona, care părea mai aproape.

Spoiler alert: nu e aproape. E autobuz direct, asta e bine, dar la un moment dat ai impresia că ieși din oraș. Nici zona în care e amplasat centrul comercial care are și Primark nu e cea mai drăguță. Dar în final cred că a meritat efortul pentru că am plecat cu două plase mari. Nu am vrut să intru în alte magazine, dar în Primark am prins prețuri bune (și am consumat bugetul de cumpărături). Merită să bateți drumul dacă ați planificat măcar o parte din buget pentru asta. Dacă vreți doar să vă uitați sau nu ați mai fost într-un Primark, nu prea merită drumul până acolo.

Arată-le și prietenilor:

S-ar putea să-ți placă și:

4 comentarii

Ioana Boila 6 noiembrie 2019 - 17:37

Am ajuns eu la Primarkul din Florenta si drumul pana acolo a fost oribil. Vreo ora cu un autobuz care te lasa undeva in the middle of nowhere, dupa care google maps te redirectioneaza spre mall. Inapoi nu aveam niciun bus, doar un tren la ora 9 din Prato si altul la 11 in caz ca il pierdeam pe ala de la 9. Minunat! Clar n-a meritat deloc, dar de unde era sa stim?!

La mine vizitele in Primark au mai mult rol terapeutic, ma duc pe un rollercoaster de amintiri din studentie si mai mult pentru asta le caut :))

răspunde
andreeachiuaru 13 noiembrie 2019 - 21:22

Ah, noi ne-am interesat dinainte și cu ce să ne întoarcem. Într-adevăr, Alex m-a cam zorit în Primark pentru că voia să știe sigur că nu înnoptăm acolo, dar, hei, măcar m-am întors cu multe haine faine.

răspunde
oanaroman91 2 noiembrie 2019 - 1:19

Câte lucruri utile am aflat din articolul tău! Îmi plac super mult pozele. Si app, merci de ideea cu aplicatia, deși noi suntem tot genul care umbla la pas pe unde mergem. 😊

răspunde
andreeachiuaru 3 noiembrie 2019 - 17:52

Sper sa-ti fie de folos. Eu m-am indragostit de ea si mereu imi planific trasee cu ajutorul ei.

răspunde

Spune-mi părerea ta:

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest blog folosește cookies pentru a personaliza conținutul pe care ți-l arată și pentru a contoriza numărul de vizitatori care accesează articolele. În regulă Află mai multe